Grote Kerk

BINNENKORT IN DE GROTE KERK: (meer info):  klik hierop

Openstelling Grote Kerk zie onder, klik hierop 

Exposities zie onder, klik hierop

Concerten zie onderklik hierop

Evenement zie onder, klik hierop

 

   Concert: De Mariniers Kapel der Koninklijke Marine

 

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de 3 professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Haar belangrijkste taak is om militaire ceremonies en ceremonies voor het Koninklijk Huis muzikaal te begeleiden. Daarnaast geeft de Marinierskapel concerten, o.a. op uitnodiging van jubilerende verenigingen en organisaties.

Concerten
Tijdens de concerten toont het orkest haar veelzijdige kant. Deze loopt uiteen van klassiek harmonieorkest tot uitgebreide bigband en van intiem begeleidingsensemble tot een flitsende coverband. In ons concert zal ook muziek uit de nachtopera te horen zijn.

Geschiedenis
Voordat de marine een eigen harmonieorkest had, gingen er al muzikanten mee aan boord van schepen. Vanaf 1799 kregen scheepscommandanten officieel toestemming muzikanten te laten meevaren. Zij vermaakten de bemanning tijdens lange zeereizen.

Met toestemming van koning Willem III werd in 1864 de Stafmuziek van de Koninklijke Marine opgericht. Op 11 maart 1946 was het 1e concert, in de Rivièrahal te Rotterdam.

De Stafmuziek van de Koninklijke Marine werd opgeheven na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Na de bevrijding van Nederland meldden 18 vroegere leden van de stafmuziek zich in Rotterdam. Op 1 augustus 1945 besloot de toenmalige minister van Marine weer een muziekkorps op te richten. De officiële naam van dit muziekkorps werd Marinierskapel der Koninklijke Marine. Koninklijke Marine.

 

Concert door De Mariniers Kapel der Koninklijke Marine
De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de 3 professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht

Datum:
13 juli 2023 – 19:30 uur

Programma
19.30 u Welkom
19.35 – 20.20 u Concert deel 1
20.20 – 20.50 u Pauze
20.50 – 21.35 u Concert deel 2

Ga verder om uw kaarten te kopen, klik op de bijgaande link: https://www.grotekerkmonnickendam.nl/Kaartverkoop.html

 

Exposities

Foto's

Concerten

Foto's

Trouwlocatie

Foto's

Evenementen

Foto's

Omgeving

Meer info

Rondleiding

Meer info