Grote Kerk

BINNENKORT IN DE GROTE KERK: 
(voor meer info zie Evenementenagenda)

- 28/6 t/m 4/9: Expositie Nederlandse Vereniging van Zeeschilders 

- 5/7: Inloopconcert Gerard Verloop

- 25/7: Concert Furness Music Centre

- 26/7: Inloopconcert Gerard Verloop

- 28/7: Concert Harrow Choral Society

 

 


Van 1 juli t/m 3 september 2017

Expositie van Nederlandse Vereniging van Zeeschilders


Kunst uit Waterland Exposeert

                                                             

Een leuke overzichtexpositie van de amateurschilders van Kunst uit Waterland, niet alleen schilderijen maar ook een aantal beelden zullen er staan. De leden komen in de wintermaanden 1 x per week bij elkaar om onder leiding van 

Elly Boontje en Maddy Kooiman ,te schilderen of te werken met pastelkrijt. De onderwerpen zijn divers, van stillevens, dieren, abstract. Ook de omgeving van Waterland is een geliefd onderwerp. Kortom de moeite waard om te komen kijken.

 


Jacqueline Mac Mootry-Everaert

 

                                                             

 

In de overzichtstentoonstelling van 10 december 2016 t/m 12 maart 2017 van kunstenares Jacqueline Mac Mootry-Everaert zijn 3 collecties te zien.

De collectie ‘The Journey’  staat voor ‘Geloof’ en ‘Hoop’ en symboliseert het lastige proces van loslaten en alle emoties die daarmee gepaard gaan. De kunstenares heeft een jaar aan deze collectie gewerkt en tijdens dit proces alle aspecten van het loslaten op doek tot uiting gebracht. De sleutel, het accepteren van hetgeen men toch niet kan veranderen, komt tot uitdrukking in het laatste werk, de bloeiende takken, die symbool staan voor hoop en de verwachting dat aan de horizon voor ons allen weer nieuwe avonturen wachten.

De collectie ‘Purple Rain’ is een collectie Naakten die stuk voor stuk zijn geïnspireerd op  muziek. De Naakten zijn niet bedoeld om de toeschouwer erotisch te prikkelen, maar om kracht en zelfvertrouwen vanuit de vrouw zélf uit te stralen. Het idee van een collectie vrouwelijke Naakten, ontstond na het zien van een concert van Prince en zijn fenomenale song ‘Purple Rain’ en de Powervrouwen waarmee hij zich omringde. Het eerste werk van de collectie is inmiddels verkocht en hangt nu in Las Vegas. En een deel van deze collectie was te bezichtigen op de Rotterdam International Art Fair 2014 in de Laurenskerk.

De collectie ‘The Gold and Copper Collection’  is de nieuwste collectie van Jacqueline Mac Mootry-Everaert en ontstaan vanuit een behoefte zich af te keren van alle duistere en verontrustende beelden waarmee we de laatste tijd geconfronteerd worden in de media. De kunstenaar heeft zich teruggetrokken in een uiterst persoonlijke parallel universum waar alles licht, helder, sprankelend en kleurrijk is.  De kunstwerken zijn vervaardigd met penseel en palet mes en in alle werken is Koper en  23.75K (karaat) goud verwerkt .  De Gold and Copper Collection is ondergebracht bij de Amerikaanse Online Art Gallery Saatchi Art.  

 

www.macmootry-everaert-art.com   of   https://www.saatchiart.com4/jacq0204

 


Herfstexpositie van de Waterlandse Kunstkring in de kerk

 
Van zaterdag 1 t/m zondag 9 oktober is in de Grote Kerk Monnickendam het nieuwste werk te zien van de leden van de Waterlandse Kunstkring.

De expositie is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11 tot 16 uur, zaterdag van 11 tot 16.30 en zondag van 13 tot 16.30. Er is steeds een van de kunstenaars aanwezig. Op zaterdag 8 oktober zit Vera Schoone met een etspers te werken in de kerk, en Mieke Werners laat zien hoe ze haar monumentale viltwerk maakt op woensdag en vrijdag.

Deelnemende kunstenaars zijn: Vera Schoone, Henny Herfst, Malisca Muller, Jans van Baarsen, Mieke Werners, Joke Trim, Clasien Kramer, Elly Boontje-Kremer, Fred Roskam, Evert Bolt, Elize van Sonderen, Emmy Buys, Suze Duif en Philine van der Vegte.

Meer info, foto's en alvast een preview op http://www.waterlandsekunstkring.nl/exposities/expositie-grote-kerk-oktober-2016.

 

                                                                      

  


                             

   

 

Vanaf 31 augustus 2016 is de expositie Echte Helden te zien in de Grote Kerk van Monnickendam. De tentoonstelling toont portretten en de bijzondere levensverhalen van helden uit het verzet tegen de Duitse onderdrukkers tijdens de Tweede Wereldoorlog met hun wortels in het voormalig Koninkrijk der Nederlanden.

Alle portretten zijn gemaakt door kunstschilder Herman Morssink. De collectie wordt beschikbaar gesteld door het 4/5 mei comite Amsterdam Zuidoost. De expositie is tot en met 25 september te bezoeken.

Op open monumenten dag, zaterdag  10 september, zal er om 15.00 uur een krans gelegd worden bij het Monument voor Britse Militairen in Monnickendam.

 

Adres: De Zarken 2,

Exposities

Foto's

Concerten

Foto's

Trouwlocatie

Foto's

Evenementen

Foto's

Omgeving

Meer info

Rondleiding

Meer info