Grote Kerk

BINNENKORT IN DE GROTE KERK: (meer info: zie Evenementenagenda

10 mei opening 15.30uur expositie Post uit de Vergetelheid, zie onder

25 mei korendag

1+2 juni XXL boekenmarkt, zie onder

         Zaterdag 1 juni  en

Zondag 2 juni

XXL Boekenmarkt 2019

                                                      

 

 

 

 

 

De Vintage-Brocantemarkt in Grote Kerk op 6 april 2019

   

Voor de zevende maal organiseert de Grote Kerk een Waterlandse Vintage-Brocantemarkt in de Grote Kerk in Monnickendam en wel op zaterdag 6 april van 10.30 – 16.00 uur. De markt is ruim van opzet, biedt tientallen kramen met brocantewaar en is gratis te bezoeken.

Net als voorgaande jaren vinden vintage-en brocante en huis- en tuinartikelen, serviesgoed, antieke bouwmaterialen, oud linnengoed en brocante kleding ook dit jaar weer hun weg naar de Grote Kerk in Monnickendam. De tientallen kraamhouders bieden een ruim assortiment aan vintage- en brocantewaar en de markt kan inmiddels rekenen op een trouwe schare fans. De locatie in de Grote Kerk is naast praktisch vooral heel sfeervol. In de historische setting is voldoende ruimte om alle waar uit te stallen en het evenement kan bij elk weertype doorgang vinden.

De kerk is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers van buitenaf. Wie met de auto een bezoek wil brengen aan de Vintage-Brocantemarkt kan het beste parkeren op het parkeerterrein bij de Grote Kerk (Bolwerk), Loswal (Nieuwpoortslaan) of bij Swaensborch (Pierebaan, max. 5 minuten lopen).

zie ook: www.vintage-brocantemarkt.nl voor meer mail: info@vintage-brocantemarkt.nl

                                                        

 

 

 

 

 

 

 

14 oktober Orgelwandeling door Monnickendam

Monnickendam bezit een schat aan prachtige orgels. Het is hoog tijd om kennis te nemen van de geschiedenis en de klanken van die orgel in ons op te nemen. De organisten vettellen ons over de geschiedenis van de orgels en zullen voor ons spelen. Een buitenkansje! De wandeling start om 14.30 uur bij de Rooms Katholieke kerk in het Noordeinde.
De rondleinding eindigd in de Grote Kerk  om ca 16.00 uur. Kosten zijn €3,00 per persoon. Informatie tel. 06- 8187 4222.

   

 


 

 

Exposities

Foto's

Concerten

Foto's

Trouwlocatie

Foto's

Evenementen

Foto's

Omgeving

Meer info

Rondleiding

Meer info